Casabierta – Stöd till lokal aktör i Costa Rica 2018-2019

Projekt

Regnbågsfonden ger stöd till organisationen Casabierta som bildades av människorättsaktivister 2013 i San José, Costa Rica.

Casabierta hjälper HBTQI-personer som kommer till Costa Rica efter de flytt från sina hemländer efter direkta hot mot deras liv på grund av deras sexuella läggning och/eller deras politiska aktivism i försvaret av mänskliga rättigheter.

Casabiertas mission är att bygga en gemensam plattform som fungerar som en regional referens för utbildning, vård och skydd av HBTQI-personer i Centralamerika.

För att uppnå detta arbetar Casabierta med liknande organisationer i olika länder i Centralamerika: El Salvador, Guatemala, Honduras och Nicaragua. Casabierta avgör, i samordning med dessa organisationer, den säkraste vägen till Costa Rica för migranter som söker en säker tillflyktsort.

Regnbågsfonden stödjer också ett boende för flyktingar från närliggande länder som drivs av Casabierta.