Casabierta – Stöd till lokal aktör i Costa Rica 2018-2019

Projekt

Regnbågsfonden ger stöd till organisationen Casabierta som bildades av människorättsaktivister 2013 i San José, Costa Rica.

Casabierta hjälper HBTQI-personer som kommer till Costa Rica efter de flytt från sina hemländer efter direkta hot mot deras liv på grund av deras sexuella läggning och/eller deras politiska aktivism i försvaret av mänskliga rättigheter.

Casabiertas mission är att bygga en gemensam plattform som fungerar som en regional referens för utbildning, vård och skydd av HBTQI-personer i Centralamerika.

För att uppnå detta arbetar Casabierta med liknande organisationer i olika länder i Centralamerika: El Salvador, Guatemala, Honduras och Nicaragua. Casabierta avgör, i samordning med dessa organisationer, den säkraste vägen till Costa Rica för migranter som söker en säker tillflyktsort.